Deprecated: Call-time pass-by-reference has been deprecated in /home/tzvetant/public_html/modules/news/controllers/view.php on line 9

Deprecated: Call-time pass-by-reference has been deprecated in /home/tzvetant/public_html/modules/news/controllers/view.php on line 13

Deprecated: Call-time pass-by-reference has been deprecated in /home/tzvetant/public_html/modules/news/models/view.php on line 9
5 НАВИКА, КОИТО ДА РАЗВИЕТЕ ПРЕДИ ДЕТЕТО ВИ ДА ВЛЕЗЕ В ТИЙНЕЙДЖЪРСКАТА ВЪЗРАСТ

5 НАВИКА, КОИТО ДА РАЗВИЕТЕ ПРЕДИ ДЕТЕТО ВИ ДА ВЛЕЗЕ В ТИЙНЕЙДЖЪРСКАТА ВЪЗРАСТ

5 НАВИКА, КОИТО ДА РАЗВИЕТЕ ПРЕДИ ДЕТЕТО ВИ ДА ВЛЕЗЕ В ТИЙНЕЙДЖЪРСКАТА ВЪЗРАСТ

С навлизането на детето ви в тийнейджърската възраст, вие вече не оказвате най-голямо влияние върху него. Ако все пак не искате да гледате от най-задния ред детето си в годините на неговото най-сериозно изграждане като личност, пострайте се още в предишното десетилетие да изградите навици, които ще ви помогнат да запазите позитивна и силна връзката си в пубертета.

 

ВЕЧЕРЯЙТЕ ЗАЕДНО

Голяма част от успешното отгеждане на тийнейджър е да спечелите време на четири очи с него. Все по-трудно ще ви става да бъдете забелязани. Да изградите навик да вечеряте заедно всеки ден ви печели споделено време, в което може спокойно да комуникирате.

 

ОСТАВЕТЕ НАСТРАНИ ТЕЛЕФОНА, КОГАТО СТЕ НА МАСАТА ИЛИ ШОФИРАТЕ

Създавайте стандарти. Не може да искате от детето си да не разглежда Facebook докато вечеряте, ако вие го правите. А какъв пример давате, когато пишете съобщение докато шофирате. Времето на масата и в колата е всъщност моментът за най-концентрирана комуникация. Научете се да оставяте устройствата настрани и да използвате това време по правилния начин.

 

ПРЕКАРВАЙТЕ ВРЕМЕ С ПРИЯТЕЛИТЕ МУ

Както се казва, ако не може да изберете приятелите на детето си, то поне може да прекарате малко време с тях. Да знаете с кого са децата ви е доста успокояващо. Научете се да бъдете родителят, домакин на най-забавните събирания в предтийнейджърската възраст, за да позволят децата ви да бъдете около тях и техните приятели тогава и по-късно.

 

ПРОЯВЯВАЙТЕ РАЗБИРАНЕ КЪМ ИНТЕРЕСИТЕ ИМ

Интересите на децата ви често няма да ви вълнуват, някои дори ще ви отегчават. Как някой може да прекара 20 минути в разказ за видео игра? Може. Когато е важно за него. Да разберете какво е от значение за детето ви и да го споделите е нещо от съществено значение за връзката между вас.

 

ОТКРИЙТЕ ХОБИ, КОЕТО ДА СПОДЕЛИТЕ

Започнете например да бягате заедно. Това ще му помогне да "гори" тийнейджърските хормони, вас ще лиши от някоя и друга калория, а в допълнение ще е още време и дейности, които да споделяте. Ако тази активност е приятна и за двете страни то тя със сигурност ще се превърне в нещо специално, което да споделяте.

 

 

 


Коментари

© 2012 Фондация "Цветан Цанов". Всички права запазени.

Уеб сайт от

Scroll To Top