Deprecated: Call-time pass-by-reference has been deprecated in /home/tzvetant/public_html/modules/news/controllers/view.php on line 9

Deprecated: Call-time pass-by-reference has been deprecated in /home/tzvetant/public_html/modules/news/controllers/view.php on line 13

Deprecated: Call-time pass-by-reference has been deprecated in /home/tzvetant/public_html/modules/news/models/view.php on line 9
5 АКТУАЛНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ, С КОИТО ВСЕКИ РОДИТЕЛ ТРЯБВА ДА Е ЗАПОЗНАТ

5 АКТУАЛНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ, С КОИТО ВСЕКИ РОДИТЕЛ ТРЯБВА ДА Е ЗАПОЗНАТ

5 АКТУАЛНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ, С КОИТО ВСЕКИ РОДИТЕЛ ТРЯБВА ДА Е ЗАПОЗНАТ

5 АКТУАЛНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ, С КОИТО ВСЕКИ РОДИТЕЛ ТРЯБВА ДА Е ЗАПОЗНАТ 

 

 

1. РОДИТЕЛИТЕ СА ПО-ЩАСТЛИВИ ОТ ХОРАТА БЕЗ ДЕЦА

Последни изследвания доказаха, че родителите се чувстват по-добре от хората без деца, както и че ежедневната грижа именно за децата носи повече удовлетворение от всяка друга дейност. Бащите, специално, имат много високо ниво на положителна емоция и щастие, които черпят от децата си.

 

2. ИЗБЯГВАЙТЕ ДА БЪДЕТЕ ТВЪРДЕ СТРОГИ

Вместо да държи децата в правия път, това по-скоро може да ескалира конкретния проблем. Изследване с 967 американски семейства доказва, че острата вербална комуникация с 13 годишни, предизвикало по-лошо поведение през следващата година.

 

3. ОПРЕДЕЛЕТЕ ЧАС ЗА ЛЯГАНЕ

Заспиването в един и същи момент от вечерта е от значение за развитието на детския мозък. Изследване на над 11 000 деца от 3 до 7 годишна възраст доказва, че нередовното отправяне към леглото в конкретен час е свързано с по-ниски резултати при четене, математика. Особено при 3 годишните - периодът е изключително чувствителен за когнитивното развитие.

 

4. НАМАЛЕТЕ ТЕЛЕВИЗИЯТА

Американската академия по педиатрия препоръчва гледането на телевизия да не надвишава два часа на ден за деца над 2 години и никаква телевизия преди това. Ново изследване на 2000 канадски деца показало по-лошо представяне на децата, гледащи много телевизия в детската градина.

 

5. УПРАЖНЕНИЯТА ПОВИШАВАТ ДОБРОТО ПРЕДСТАВЯНЕ В УЧИЛИЩЕ

Изследване на 11 годишни доказало, че редовните упражнения имат връзка с представянето по литература, математика, науки. Ползите се наблюдават и при контролни и изпити на 16 годишни. Интересното е, че представянето на момичетата в предмети, които са свързани с наука, се повлияват в най-голяма степен.

 


Коментари

© 2012 Фондация "Цветан Цанов". Всички права запазени.

Уеб сайт от

Scroll To Top