Стартира новата игра за тийнейджъри GoTeen

Стартира новата игра за тийнейджъри GoTeen

23 януари, 2015

www.akademika.bg

На 22 януари в 35 СОУ „Добри Войников“ (София) беше даден стартът на интернет играта GoTeen.si, която е място за забавление, творчество или просто споделяне на идеи.

Играта е подходяща за ученици от 10 до 16  години. Преминава се през забавни мисии, в които тинейджърите ще трябва да заснемат изпълнението на зададените условия, като любопитното е, че всеки регистрирал се ще може да участва в специална томбола за щури награди.

Играта е безплатна и лесно достъпна чрез страницата във Facebook или на http://www.goteen.si.  Създателите на играта искат да провокират участниците да са по-позитивни и творчески настроени, като не само се забавляват, но същевременно научават нови неща и прекарват времето си позитивно и полезно.

GoTeen e проект на Фондация „Цветан Цанов“, който цели намаляване на склонността към агресивно поведение и създаване на една нова култура на общуване на тинейджърите, като насочва тяхната енергия към правене на добри и полезни неща.

Играта на думи – „готин – Go teen“, също е провокация към младежите. Това е своеобразен призив те да бъдат „по-готини“ и креативни, а за проявените качества и положените усилия в преодоляване на мисиите те ще могат да получават награди.

Играта GoTeen ще даде възможност на всеки участник да разбере, че не е трудно да си забавен и готин, че всеки е „готин“ сам по себе си.  Целта е GoTeen.si е да се превърне в мащабна платформа, в която децата и младежите с удоволствие да участват, да се чувстват уважавани, оценени и поощрени, да бъдат себе си и да се развиват.

Фондация „Цветан Цанов“ беше създадена през 2011 г. в името на дванадесетгодишния Цветан, убит зверски от шестнадесетгодишен ученик на 23 август 2011 г.  Родителите на Цветан основават фондацията, за да предотвратят подобни трагедии и да подпомогнат намаляването на агресията и насилието между децата в България. Основната цел е да се привлече вниманието на обществото към този проблем и да се атакуват причините за проблемите, свързани с агресия между деца.

Екипът на фондацията се надява, че проявите на насилие и агресия могат да бъдат сериозно намалени, ако децата виждат по-добра перспектива за развитието си, по-лесно придобиват знания и умения, и ако намират добри примери за справяне с трудностите и негативните емоции.

Много граждани, организации и хора на изкуството подкрепиха създателите на проекта. В началото на 2015 г. Ицо от група Ъпсурт засне специален клип в подкрепа на играта GoTeen.si.

През следващите месеци се очаква и други популярни изпълнители  да участват в рекламни видеа за популяризиране на GoTeen.si сред младежите.

GoTeen.si е финансиран в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г. (EEA Grants).

 

http://akademika.bg/2015/01/%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%B0-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B8%D0%B3%D1%80%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D1%82%D0%B8%D0%B9%D0%BD%D0%B5%D0%B9%D0%B4%D0%B6%D1%8A%D1%80%D0%B8-goteen/


Коментари

© 2012 Фондация "Цветан Цанов". Всички права запазени.

Уеб сайт от

Scroll To Top