Deprecated: Call-time pass-by-reference has been deprecated in /home/tzvetant/public_html/modules/media/controllers/view.php on line 9

Deprecated: Call-time pass-by-reference has been deprecated in /home/tzvetant/public_html/modules/media/models/view.php on line 9
Борят детската агресия с игра за телефон

Борят детската агресия с игра за телефон

Борят детската агресия с игра за телефон

22 януари 2015

От фондация „Цветан Цанов” са намерили начин как да се борят с насилието между деца, а именно чрез специална игра за смартфон.

Заради нарастващата агресия сред тийнейджърите, а и заради личната трагедия фондацията, създадена в памет на зверски убития Цветан Цанов през 2011 г. от 16-годишен ученик, прави всичко възможно да откъсне младежите от игрите, изпълнени с насилие, в същото време да ги насърчава да вършат добри дела, да проявяват позитивни качества на личността си и същевременно да се забавляват. 

Това разказа за „Новинар” Иванка Цанова, създател на фондацията. „Идеята ни е играта GoTeen, която създадохме, да се превърне в мащабна интернет платформа, стимулираща градивно поведение, която да се разпространи сред колкото може повече ученици между 10- и 17-годишна възраст. Така да създадем онлайн пространство, където децата и тийнейджърите да се чувстват чути, уважавани, оценени, поощрени да бъдат себе си, да се развиват и забавляват едновременно. Чрез масово участие да се увлекат и проблемни деца, агресивни или с проблеми в семейството, на които да помогнем, да покажем позитивни поведенчески модели, да дадем инструменти за справяне с негативните емоции и трудните ситуации", допълни тя.

„Идеята на приложението е да се качват снимки на различни теми и така да се види мнението на тийнейджърите по теми като здравето, грижата за себе си, трудолюбието, самочувствието, състраданието и т. н. Ще има 12 нива, като всяко ще се състои от 3 мисии, например да се качи снимка с българското знаме или снимка с мустаци и др.”, каза още Цанова.

Всеки, който иска да играе, трябва да се регистрира на www.goteen.si.

 

http://novinar.bg/news/boriat-detskata-agresiia-s-igra-za-telefon_NDg5OTs2Mg==.html


Коментари

© 2012 Фондация "Цветан Цанов". Всички права запазени.

Уеб сайт от

Scroll To Top